Tiiviysmittaus

Energiatehokas ja ympäristösertifioitu rakennus säilyttää arvonsa

Tiiviysmittaus antaa arvokasta tietoa rakennuksen kunnosta

Tiiviysmittauksen (myös: tiiveysmittaus) tavoitteena on selvittää rakennuksen ilmavuotoluku qE50 sekä selvittää mahdolliset ilmavuotopaikat. Suoritamme tiiviysmittaukset ISO 9972 Europe 2016 -standardin mukaisesti.

Sertifioidut ammattilaisemme tekevät tiiviysmittauksia kaikkiin rakennuksiin. Kohteitamme ovat esimerkiksi

Z

sairaalat

Z

teollisuuskiinteistöt

Z

logistiikkahallit

Z

kauppakeskukset

Z

toimisto- ja asuinrakennukset.

Tutustu esitteestä Paloniityn tiiviysmittaukseen ja käyttämiimme puhallinlaitteisiin!

Miksi tiiviysmittauksia tehdään?

Lakisääteistä turvaa

Uudiskohteiden tiiviysmittaus on ollut lakisääteistä vuodesta 2010. Tiivis rakennus on turvallinen ja viihtyisä – heikko ilmatiiviys voi aiheuttaa rakenteellisia ongelmia, jotka vaarantavat rakennuksen käyttäjien terveyden.

Tiivis rakennus säilyttää arvonsa

Niin vanhan kuin uuden rakennuksen arvo säilyy, kun sen ilmatiiviydestä huolehditaan. Tiivis rakennus on energiatehokas, ja energiatehokkuus taas parantaa rakennuksen ympäristöluokitusta.
→ Esimerkiksi kiinteistösijoittajat haluavat ostaa kohteita, joiden ympäristöluokitus on kunnossa.

Ympäristösertifikaatti varmistaa laadun

Ympäristösertifikaatti kertoo rakennuksen ympäristöystävällisyydestä sekä mahdollistaa rakennusten vertailun toisiinsa.

Yleisesti käytettyjä ympäristöluokitusjärjestelmiä ovat esimerkiksi LEED, Leadership in Energy and Environmental Design, sekä BREEAM, Building Research Establishment Environmental Assessment Method.

Suuren kiinteistön tiiviysmittaus – päästiinkö tavoitelukuun?

Videolta näet, miten suoritamme tiiviysmittauksen suureen teollisuuskiinteistöön. Kiinteistön omistajan tavoite oli suurelle rakennukselle varsin kunnianhimoinen alle 0,9:n ilmanvuotoluku. Katso, miten kävi.

Rakennusten tiiviysmittaukset

Suurten rakennuksen tiiviysmittaus

Teemme monipuhallinjärjestelmällämme kokonaisten kerrostalojen energiatehokkuuden mittauksia. Menetelmällä saadaan tarkemmat arvot kuin mittaamalla yksittäisiä huoneistoja, sillä huoneistojen väliset vuodot vääristävät yksittäisten mittausten tuloksia.

Huoneistokohtainen tiiviysmittaus

Selvitämme tiiviysmittauksilla myös yksittäisten asuntojen tilaa. Huoneistokohtaisella tiiviysmittauksella voi tarkastella esimerkiksi hajujen leviämistä huoneistosta toiseen.

Rakennusmääräykset, painekoe, ilmavuotoluku qE50 – tutustu ilmatiiviyden käsitteisiin!

Voit tutustua tiiviyttä koskevaan sanastoon ja rakennusmääräyksiin tarkemmin Rakennuksen tiiviyden määräyksiä ja käsitteistöä -dokumentissa.

{

“Paloniitty valvoo myös meidän etuamme”

“Voisin suositella Paloniityn palveluja muillekin. Paloniitty tuntee meidän toimintatapamme ja me heidän. On hyvä, että kun emme ole itse paikalla mittauksia tehdessä, he valvovat myös meidän etuamme.”

– Atte Hyttinen, projektipäällikkö, Hoivarakentajat Oy

{

“Paloniitty valvoo myös meidän etuamme”

“Voisin suositella Paloniityn palveluja muillekin. Paloniitty tuntee meidän toimintatapamme ja me heidän. On hyvä, että kun emme ole itse paikalla mittauksia tehdessä, he valvovat myös meidän etuamme.”

– Atte Hyttinen, projektipäällikkö, Hoivarakentajat Oy