Koulutusvideot

Tutustu rakennusterveyden tutkimusmenetelmiin

Käytännön tietoa merkkiainekokeista rakenneavauksiin

Käytännön tietoa merkkiainekokeista rakenneavauksiin
Meille on tärkeää levittää tutkittua tietoa terveellisestä rakentamisesta. Näin saamme yhdessä rakentaa kestävää tulevaisuutta – tiloja, jotka ovat turvallisia käyttää meille kaikille, myös seuraaville sukupolville.

Kuulemme myös mielellämme, millaisia videoita tai muita materiaaleja haluaisit tutkia tulevaisuudessa.

Koulutusvideot

Merkkiainekoe

Merkkiainekoe löytää rakenteista pienimmätkin ilmavuodot. Videolta näet, miten merkkiainekoe tehdään vuonna 1953 valmistuneeseen koulurakennukseen.

Dronelämpökuvaukset

Dronella rakennus saadaan kuvattua helposti ja kustannustehokkaasti. Ilmalämpökuvaus saadaan tehtyä haastavissa ja ahtaissakin paikoissa. Tutki videolta, miltä näyttää vantaalaisen kerrostalon ilmalämpökuvaus.

Rakenneavaukset

Päiväkodin rakenneavauksessa tutkitaan riskirakenteet sekä todellinen kunto rakenteista, joissa on havaittu ilmavuotoja aiemmissa tutkimuksissa.

Suuren rakennuksen tiiviysmittaus

Ohutlevykeskuksen tiiviysmittauksessa selvitetään rakennuksen ilmanvuotoluku q50. Tilaajan tavoitteena on päästä alle 0,9:n – katso, miten käy.

Painovoimainen ilmanvaihto

Seuraa keskustelua painovoimaisesta ilmanvaihdosta. Toimiiko se vai ei, ja ratkaiseeko se sisäilmaongelmat?

{

Ammattilaisten yhteistyössä ymmärrys pysyy samoilla uomilla

“Pitkä yhteistyö Paloniityn kanssa on sujunut ja sujuu hyvin. Saman alan ammattilaisen kanssa ymmärrys on samoilla uomilla – sitä tajuaa toista ja toisen lausuntoja hyvin.”

– Marit Sivén, rakennusmestari, Matti Eklund Oy