Kosteudenhallinta

Hyvä kosteudenhallinta on pitkäikäisen rakentamisen perusta

Mitä kosteudenhallinta on?

Kosteudenhallinta on kokonaisuus, johon kuuluvat kosteudenhallintasuunnitelmat, olosuhteiden seuranta sekä kosteusmittaukset. Kun kosteudenhallinta toimii, estetään tehokkaasti home- ja mikrobivaurioita – ja rakennus säilyttää turvallisuutensa ja arvonsa.

Mikä kosteudenhallintaselvitys on?

Ympäristöministeriön asetus määrää, että kaikkiin rakennuslupamenettelyä vaativiin rakennushankkeisiin on laadittava kosteudenhallintaselvitys ja kosteudenhallintasuunnitelma. Asetuksella pyritään vähentämään kosteuden aiheuttamia vaurioita rakennuksissa.

Kosteudenhallintaselvitys

Z

laaditaan yhdessä rakennusprojektiin ryhtyvän kanssa

Z

määrittää toiminta­tavat ja resurssit, joilla varmistetaan kosteudenhallinnan onnistuminen koko rakentamisen ketjussa: suunnittelusta eri rakennusvaiheisiin.

Z

toimii pohjatietona kaikille rakennusprojektiin osallistuville.

Näin huolehdit rakennusprojektin kosteudenhallintaselvityksestä

Kosteudenhallintaselvitys valmiiksi puolestanne

Helpotat rakennusaikaista urakkaasi, kun annat kosteudenhallintaselvityksen kokeneen ammattilaisen tehtäväksi. Laadimme selvityksen kanssanne yhteistyössä niin, että kaikki osapuolet ymmärtävät vastuunsa kosteudenhallinnan ketjussa.

Ammattilaisemme pystyvät laatimaan oikeaoppisen ja selkeän kosteudenhallintaselvityksen mihin tahansa rakennusprojektiin. Liian vaativaa kohdetta ei ole!

Kosteudenhallintakoordinaattori tueksi rakennusprojektiin

Kaikkiin rakennushankkeisiin suositellaan valittavaksi jo suunnittelun alkuvaiheessa nimetty henkilö, joka vastaa kosteudenhallinnasta koko rakennusprosessin aikana, varhaisesta suunnittelusta rakennustöiden valvontaan. Kosteuskoordinaattori on tarpeen etenkin haastavammissa rakennusprojekteissa, joissa monet aliurakoitsijat toimivat samalla työmaalla.

Saatte meiltä avuksenne asiantuntevan alan pioneerin ja kouluttajan, jolla on pitkä kokemus kosteudenhallintatyöstä rakennusalalla.

Olosuhdeseuranta

Olosuhteiden seuranta on kustannustehokkain tapa selvittää rakenteiden kuivuminen. Koska betonin kosteusmittaaminen ei ole luotettavin vaihtoehto, on järkevämpää mitata kuivumisolosuhteita tarkasti.

Dataloggereilla etäseurataan lämpötilaa ja ilman suhteellista kosteutta. Kaikki hankkeeseen osallistuvat voivat tarkastella olosuhteita reaaliajassa, ja poikkeamista tulee hälytys sähköpostiin.

Kun mahdolliset ongelmat paikannetaan tarkasti, päästään korjaamaan tehokkaasti oikeisiin kohtiin. Samalla vältetään ylimitoitetut, tarpeettoman kalliit toimenpiteet.

Kosteusmittaukset

Kosteusmittausten avulla tunnistetaan liiallinen ilmankosteus ja kosteuskertymät rakenteissa.

Saat meiltä sertifioitujen asiantuntijoidemme suorittamina

Z

pintakosteuskartoitukset

Z

rakennekosteusmittaukset

Z

pinnoitettavuuskosteusmittaukset

Tutustu alta tarkemmin Paloniityn mittausmenetelmiin ja -kalustoon!

{

Kosteudenhallinnan luottokumppani

“Paloniitty on monissa kohteissa kosteudenhallinnan kumppanimme. Yhteistyö on jatkunut pitkään, ja olen tyytyväinen. He pitävät sovitut aikataulut ja suoriutuvat kaikista töistä.”

– Atte Hyttinen, projektipäällikkö, Hoivarakentajat Oy