Sulje


YHTEYSTIEDOT

PALONIITTY OY          
Pikku-Leheentie 45      
14870 TUULOS

www.paloniitty.fi      
etunimi@sukunimi.fi

HENKILÖSTÖ
Sauli Paloniitty  045-77348778
Anne Paloniitty   040-8258358
Joel Paloniitty   045-77305141
Joonas Paloniitty 045-77305142
Maria Paloniitty  045-77305143

Sauli Paloniitty 045-77348778     sauli@paloniitty.fi
Sauli on toiminut pitkään erilaisissa rakennusalan asiantuntijatehtävissä ja opetustehtävissä. Hän on ns. pitkän linjan rakentaja ja hallitsee sekä käytännön rakentamisen että laajan teoreettisen taustan. Tämä yhdistelmä on vahva perusta hyvälle ja käytännönläheiselle kouluttamiselle, suunnittelulle, valvonnalle ja rakentamiselle jota Sauli toiminnassaan pitää perustana.
Saulin erityisvahvuudet ovat Rakennusfysiikka sekä korjausrakentaminen, aiheita hän on opettanut pitkään Hämeen Ammattikorkeakoulussa. Sauli on toiminut lämpökuvauksen ja tiiviysmittauksen edelläkävijänä suomessa ja kirjoittanut aiheista oppikirjoja.
Kehityskohteena Saulilla on suurten rakennusten tiiviysmittaukset, kustannustehokkaiden homekorjausten tekeminen sekä terveellisten rakenteiden kehittäminen.
•      Henkilösertifioitujen lämpökuvaajien kouluttaja
•      Henkilösertifioitujen tiiviysmittaajien kouluttaja
•      Henkilösertifioitujen kosteudenmittaajien kouluttaja
•      Henkilösertifioitujen rakennusterveysasiantuntijoiden kouluttaja
•      Henkilösertifioitujen rakenteiden tiivistäjien kouluttaja
•      Kosteuskoordinaattoreiden kouluttaja


Joel Paloniitty 045-77305141 joel@paloniitty.fi
•      Rakennusten lämpökuvaajan henkilösertifikaatti
•      Rakennusten tiiviysmittaajien henkilösertifikaatti
•      Rakennusten tiivistäjän henkilösertifikaatti
•      Rakennusten kosteudenmittaajan koulutus

Joel toteuttaa myös monet käytännön rakennus- ja korjaustyöt tinkimättömällä huolellisuudella.

Joonas Paloniitty 045-77305142 joonas@paloniitty.fi
•      Rakennusten lämpökuvaajan henkilösertifikaatti
•      Rakennusten tiiviysmittaajien henkilösertifikaatti
•      Rakennusten tiivistäjän henkilösertifikaatti
•      Rakennusten kosteudenmittaajan koulutus

Anne Paloniitty 040-8258358      anne@paloniitty.fi
•      Mökkivuokraustoiminta ja toimistotyöt
Annen vastuulla on mökkivuokraustoiminnan hoitaminen sekä toimistotyöt. Annelle  on tärkeää, että mökissä paikat ovat kunnossa ja siistinä asiakkaan toivomuksia kuunnellen.

Maria Paloniitty 045-77305143      maria@paloniitty.fi
•      Mökkivuokraustoiminta ja toimistotyöt
Maria työskentelee mökkivuokraustoiminnassa sekä muissa yrityksen aputöissä. Erikoisosaamisena voidaan pitää mm. homesiivoukset ja muut puhdistuspalvelut.

YRITYSINFO

Paloniitty Oy on perheyritys joka on toiminut 18 vuotta. Osakeyhtiö on perustettu vuonna 2010. Ennen osakeyhtiötä yritystoiminta oli Tmi Sauli Paloniitty nimen alla.
Yritys työllistää tällä hetkellä päätoimisesti 3 henkilöä sekä joukon osa-aikaisia työntekijöitä. Yrityksen tavoite on kehittää tervettä rakentamista ja asumisterveyttä. Toimintaidea on toimia laadukkaasti muiden kanssa verkostoitumalla.

Yrityksen toimintaan kuuluu rakennusalan asiantuntijatehtävät sekä huvilavuokraus.

Paloniitty Huviloiden toiminta on alun perin alkanut koerakentamisen merkeissä. Koerakentamisen tavoitteena on toteuttaa toimivia rakennuksia kunnioittaen perinteisiä rakennustapoja. Luonnon mukaisten materiaalien käyttö on perusedellytys. Niihin voidaan yhdistää parhaita, mutta yksinkertaisia teknologisia ratkaisuja.
Yrityksen perustajat ovat toimineet pitkään rakennusalan asiantuntijatehtävissä. Toiminnan taustana on pitkä kokemus kaiken ikäisten rakennusten tutkimisesta. Oppia on haettua aina 1700-luvun rakennuksista ja ydin kysymys kehitystyöllä on ”miksi nykyrakennuksissa ihmiset sairastuvat”.
Vuokrakohteet ovat kaikki massiivipuurakenteiset. Puurakentamisella on pitkät perinteet suomalaisessa rakentamisessa. On myös kiistatta osoitettu, sekä suomalaisissa että kansainvälisissä tutkimuksissa, puun käytön terveydelliset positiiviset vaikutukset. Keskeisimpänä ovat puun kyky tasata sisäilman kosteutta, hiilidioksidia ja muita tuntemattomiakin suureita.
Hirsirakentaminenhan on tunnetusti yleistynyt kaikilla rakentamisen sektoreilla. Hirsirunko on muun muassa sisäilmasyistä yleistynyt myös julkisessa rakentamisessa. CLT on nykyaikainen jalostettu hirsitalo. CLT rakennuksessa runkona toimii CLT umpipuu. Rakenne muodostuu ristiinlaminoidusta puusta. CLT- on lyhenne sanoista Cross Laminated Timber. Kyseessä on puusta liimaamalla yhteen saatu seinän kokoinen umpipuuelementti. Rakennetta voitaisiin kutsua myös hirsielementiksi. Onhan lamellihirsi vastaavanlainen rakenne. Ero lamellihirsimökkiin tulee rakenteen painumattomuudesta, ilmatiiviydestä sekä siitä että samasta levystä voidaan tehdä myös välipohjat ja vesikatot, joita ei hirsirakentamisessa ole totuttu tekemään. CLT:n ja hirren isoin ero on siinä, että CLT:stä voi rakentaa koko runko. Paloniitty Huviloiden kohteet ovat hirrestä tai CLT:stä toteutettuja.
Timpurista rakennusinsinööriksi ja arvostetuksi kouluttajaksi edennyt Sauli Paloniitty nostaa CLT:n yhdeksi onnistuneeksi esimerkiksi siitä, miten hänen mielestään liian mutkikkaaksi käynyttä rakentamista tulisi yksinkertaistaa – ja näin vähentää rakennusten teknisiä riskejä.
”Kun rakennusteollisuus kehittää uusia tuotteita, niille pitää sitten löytää käyttöä. Osa tuotteista tulee tarpeeseen, osaa ei tarvittaisi. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että mitä vähemmän erilaisia materiaaleja samassa talossa on, sitä pienempi on rakennusvirheiden mahdollisuus. Sama minimoinnin periaate pätee työmaalla tehtävään työhön: mitä vähemmän tehdään paikan päällä, sitä varmempia rakenteita saadaan aikaan. Näitä periaatteita on noudatettu Paloniitty Huviloiden rakennuksissa.
Kohteissa on käynyt koeasumassa useita hometaloissa sairastuneita ihmisiä, joista yksikään ei ole saanut huviloissa oireita. Voidaankin todeta, kun ihmiset voivat hyvin, ollaan asioissa onnistuttu. Sen parempia mittareita ei ole vielä keksitty.
Paloniitty Huvilat toimivat myös suunnan näyttäjinä tulevaisuuden rakentamiselle. Ei pelkästään sisäilmaterveyden näkökulmasta, vaan kokonaisuudessaankin. Rakennusten kustannustehokkuus, arkkitehtuuri yms. kelpaavat esimerkiksi muille. Rakennuskustannukset avaimet käteen periaatteella ovat parhaimmillaan alle 1000€/per neliö.

Viimeksi muokattu 19.11.2018